Näshulta kulturdagar

2020-05-05

På grund av rådande omständigheter gällande Covid-19 så har vi beslutat att ställa in årets upplaga av Näshulta Kulturdagar. Ett tråkigt beslut men säkerheten för personal, artister och publik är viktigast. Vi riktar blickarna mot sommaren 2021 och hoppas att årets artister återkommer nästa år istället.

På Näshulta kulturdagar behöver man inte vara rädd för regn.

Vårt fina tälttak håller både artister och publik torra.

Näshulta ligger ca. 30 minuter från Eskilstuna, Katrineholm, Vingåker, Kungsör och Flen så det är närmare än man tror till oss.

Som många vet så håller vi hög klass på våra artister. Så också i år.

Vi har ett cafétält dår man kan köpa kaffe, te, läsk, öl, cider, korv med bröd och hamburgare/vegoburgare. Vi har även glutenfritt bröd till burgarna.


Stöd Näshulta Kulturdagar och köp vår T-shirt och nyckelband.

Glöm inte att överblivna biljetter säljs på plats i Haneberg.
Står det inte utsålt så finns det biljetter kvar.

GPS koordinater till Haneberg:


Näshulta Kulturdagar 2020
Biljetter till samtliga kvällar släpps inom kort

Måndag 28 juni-2021 19.30 (preliminärt)

Elin Rombo

Elin Rombo är utbildad vid Brandon University Queen Elisabeth II i Canada samt vid Operahögskolan i Stockholm och är sedan 2013 hovsångerska och kommer till oss med musiker för att få oss att njuta en kväll. Elin Rombo har sjungit ett flertal roller på Kungliga Operan i Stockholm och andra stora operahus i Europa. Elin Rombo har nått en bredare publik genom flera framträdanden i SVT. Hon var solist vid prinsessan Estelles dop i Slottskyrkan. Nu har vi den fantastiska äran att få Elin till Näshulta Kulturdagar. Sitt ner och njut.


Tisdag 29 juni-2021 11.00-14.00 (Preliminärt)
Barndagen

Vi är extra stolta över att presentera vår barndag där alla barn kan få åka häst och vagn, rida, se barnteater, dansa, skapa i skaparverkstaden, dricka saft, äta bullar, få en korv med bröd, besöka bokbussen och allt detta är helt gratis för barnen. i år får vi dessutom besök av Mormor Karins Bravader.

Ingen föranmälan behövs.
11.00-14.00 Skaparverkstad
11.00-14.00 Åka häst och vagn
11.00-14.00 Bokbussen
12.00-12.30 ca. Barnteater "Mormor Karins Bravader"

Mormor Karins Bravader - Herr Larsson ska hjälpa Saxofonkvartetten att gå och lägga sig inför en viktig spelning. Han berättar om sin mormor Karin, en modig, egensinnig kvinna med röd rullator som kunde flyga. Vi förs in i en värld av magisk realism, där musiken och berättelsen får ta sin egen plats.
Medverkande: Fredric Thurfjell (berättare) och Nordiska Saxofonkvartetten; Johannes Thorell (sopransaxofon), Martin Eriksson (altsaxofon), Matias Karlsen Björnstad (tenorsaxofon) och Arnulf Steinsvik (barytonsaxofon).


Tisdag 29 juni-2021 19.30 (Preliminärt)
Kör hårt

Kör Hårt hade publikrekord förra året med mer än 250 glada människor i publiken och då fick de fick bekanta sig med många nya ansikten. I år firar Kör Hårt 25 år och de har lovat att bjuda på gamla favoriter och även en del nytt. Gå till deras Facebooksida och önska låtar så får vi se vad de hittar på. Varför åka till Skansen på allsång eller sitta framför radion på melodikryss när man kan komma på Näshulta Kulturdagar och uppleva Kör hårt. En fantastiskt rolig kväll med melodikryss och allsång, allt i ett. Kör hårt har sedan kulturdagarnas början varit ett mycket uppskattat inslag med Maggan Norling i spetsen och sin fantastiska kör. En kväll för hela familjen där alla trivs.


Onsdag 30 juni -2021 19.30 (Preliminärt)
Quilty

Quilty  Ett saltstänkt och tjärdoftande konsertprogram av irländska och skotska folkvisor med Atlanten som fond.
Sea shanties, emigrantvisor, kärleksballader och sånger om storslagna äventyr till havs utgör stommen i detta saltstänkta och tjärdoftande konsertprogram av irländska och skotska folkvisor med Atlanten som fond. Efter framgångarna under 2018 med bejublad Sverigeturné till Quiltys 25-års jubileum sjösätter Quilty nu sitt nya projekt Out on the Ocean! Programmet presenteras med Quiltys välkända signum av musikalisk virtuositet, personliga arrangemang och klangfylld stämsång och innehåller allt från svängiga reels, jigs och hornpipes till smäktande känslor och drastisk humor. Quilty är även nominerade som årets grupp på Folk & Världsmusikgalan.

Torsdag 1 juli -2021 19.30 (Preliminärt)

Sponsorkväll med Sator Trio på scenen

Denna kväll ägnas åt våra sponsorer. Sponsor kan man bli antingen genom att stödja Näshulta Kulturdagar ekonomiskt med en större summa utan att begära något i retur eller så kan man köpa ett sponsorpaket. Ett sponsorpaket innehåller två biljetter till samtliga kvällar. Sponsorkvällen bjuder vi på mat och underhållning och denna kväll kan man endast njuta av som sponsor. Priset för ett sponsorpaket är i skrivande stund ej klart då alla artiser inte är klara. Detta har varit ett återkommande uppskattat inslag under kulturdagarna där våra sponsorer får något extra.

För att boka ett eller flera sponsorpaket kan ni ta kontakt med oss via mail: info@nashultakulturforening.se eller via telefon till Christer Ilar 070-6710277.


Fredag 2 juli-2021 19.30 (Preliminärt)  - Endast ståplats denna kväll

Anna Bergendahl och Chris Kläfford

Anna Bergendahl slog igenom som 16 åring i Idol 2008 och vann Melodifestivalen två år senare med ”This is my life”. Vinnarbidraget och debutalbumet ”Yours sincerely” toppade singel- respektive albumlistan och under 2011 fick Anna möjligheten att jobba med Larry Klein (Joni Mitchell, Tracy Chapman), där resultatet blev albumet ”Something To Believe In”. 2018 gjorde hon en efterlängtad comeback med singlarna ”Vice” och ”Broken Melody”. ”Vice” blev också en av årets mest spelade låtar på Sveriges Radio P4.
2019 återvände Anna till Melodifestivalen med bidraget ”Ashes To Ashes”, som hon skrev tillsammans med Bobby Ljunggren, Thomas G:son och Erik Bernholm. Under året hinner Anna också släppa singlarna ”Home” och ”Speak Love” - allt detta samtidigt som hon är inne på sitt fjärde år av sin läkarutbildning! I år är Anna tillbaka i Melodifestivalen och med bidraget ”Kingdom Come” tävlar hon i den stora finalen.

Chris Kläfford åkte sommaren 2019 med som förband på alla svenska datum under Gyllene Tiders avskedsturné. Samtidigt gjorde han storsuccé i America's Got Talent där han tog sig hela vägen till semifinal. I början av sommaren släppte han EP:n "Something Like Me" som följdes upp av senaste singeln "If Not With You, For You". I mars 2020 gör Chris Kläfford sin första egna konsert på anrika Cirkus i Stockholm. Chris Kläfford blev vinnaren i 2017 års upplaga av Idol. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkningar av låtar som "Imagine" och "Utan dina andetag". Chris framträdande av "Imagine" från Idols slutaudition är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal. Debutsingeln "Treading Water" gjorde allt annat än att trampa vatten och tog sig direkt in på Spotify-listans förstaplats. Han fick även en platinaskiva för låten. Under sommaren 2018 reste Chris land och rike runt med en turné på över 50 stopp. Han stannar inte där, under hösten gav han sig ut på en större turné, "The imagine tour " med fullt band och stor produktion och släppte även singeln ”Sick”.

OBS! Endast ståplatser denna kväll med Anna & Chris.

Bänkar utanför tälttaket kommer finnas.


Lördag 3 juli-2021 19.30 (Preliminärt)
Lise & Gertrud

Fotograf Tina Axelsson

Lise & Gertrud, denna karismatiska duo slår år efter år knock out på publiken med sina versioner av låtar som ”alla har hört”. Med två ruskigt samspelta sångröster och en makalös cello når de musikaliska svindlande höjder och alltid med en stor portion humor och självdistans i dialogen mellan låtarna. Nu dyker de ner i Eva Dahlgren och Marie Fredrikssons låtskatt och igenkänning är hög. De lyckas skapa något eget och äkta personligt kring Eva och Maries, för många älskade låtar.
Under snart 20 år har de stått för en högoktanig underhållning i alla möjliga och omöjliga sammanhang. De har synts i allt från Allsång på Skansen och Så ska det låta, till Idrottsgalan och Nobelfesten. De rör sig i gränslandet mellan finkultur och populärunderhållning.
”Att spela i sommarsverige är bland det bästa vi vet. Värmen, den ljusa skymningen och myggsurret gör något speciellt med oss allihopa.”
"En perfekt blandning av humor och allvar"
Piteå-Tidningen »

"Så tajt, sprött och vackert att man bryter ihop"

Expressen »